• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Vajinismus
 Vajinismus vajina ağzını çevreleyen kaslarda vajinal girişi engelleyecek nitelikte sürekli ya da tekrarlı bir biçimde kasılmaların olmasıdır.
Erken Boşalma ve Sertleşme
  Erkeklerde en sık görülen cinsel sorunların başında gelir. En genel anlamı ile cinsel ilişkide erkeğin kontrolü dışında boşalmasına erken boşalma denir.
Cinsel İsteksizlik
Cinsel istek sinir sistemi, endokrin sistem, biyolojik yapı, psikolojik etkenler sosyal ve kültürel yapılar tarafından etkilenen son derece karmaşık bir durumdur.

Anasayfa

Online Terapi Danışmanlık Hizmeti Verilmektedir.
Sentez İstanbul Terapi Danışmanlık Merkezi           



Çocuklar doğdukları andan başlayarak anne ve babaya bağlanır. Bu sağlıklı gelişmenin bir işaretidir. İnsan yavrusunun diğer insanların bakımına ihtiyaç duyması biyolojik bir özelliktir. Yaşamı sürdürmeye yöneliktir. Bunun yanında güven veren bağlılık ve sevgi dolu fiziksel ve ruhsal temas olmadan çocuklar normal bir şekilde gelişip olgunlaşamazlar.
Evlilikte iletişim eşleri birbirine bağlayan bir tutkal işlevi görerek eşlerin aile içi ve aile dışı sorunlarla başa çıkmasını kolaylaştırır. Etkin dinleme kendini açma açıklık gibi temel iletişim becerileri olmadan bir evlilikte anlaşmak bireysel görüşlere saygı duymak, iletişimi sürdürmek, problemleri ve çatışmaları çözmek çok zordur. Sorun yaşayan çiftler iletişim becerileri yönünden daha zayıf olan çiftlerdir
Kıskançlık öfke, sevinç, üzüntü gibi temel insani duygularımızdan biridir. Her insanın içinde doğal olarak bir parça kıskançlık kendiliğinden vardır. Kıskançlık en genel anlamı ile kaynak, alan ve sevgi paylaşımı ile ilgili temel duygulardan biridir.         Evlilik ilişkisinde kıskançlık konusunda sorun yaratan mesele duygusunun kendisi değil kişinin bu duyguya nasıl tepki verdiği ve duygusunu nasıl yönettiğidir.
Bundan önceki yüzyıllarda kadın erkek arasındaki ilişkilerde hizmet etme ve kendini adama ilişki dinamiğine hâkimken günümüzde bireyselleşmeve kişilerin kendini gerçekleştirmesi kişilerin temel amacı haline gelmiştir. Bunun sonucunda bütün ikili ilişkiler ve ilişkideki kişiler birbirinden bireysel mutluluk beklentilerinin karşılıklı doyurulmasını bekler hale gelmişlerdir.
Bilindiği gibi şimdiye kadar gencin ailesi ile ilişkileri konusunda zaman zaman birbirleriyle çelişen sayısız yorum yapılmıştır. Bu konudaki görüşleri üç ana gurupta toplamak mümkündür.             Ergenin ailesi ile ilişkilerinde birinci gurupta toplanan görüş,  psiko analitik eğilimli yazarların görüşüdür.
Kişilik gelişiminde kendine özgü özellikleri içinde barındıran kıritik   dönem ergenlik (adolesans) dönemidir.  Bu dönem ortalama 13, 14 yaşlarından 20-21 yaşlarına kadar sürer. Büyüyen ve gelişen ergen bir yandan genital olgunlaşmanın getirdiği sorunlar diğer yandan ileriye ait yetişkin rolünün belirsiz oluşu ile ilgilenmeye başlamıştır. Bu ilgi onu artık kimliğini bulma işine itecektir. Bu amaçla genç için çeşitli araştırmalar başlar.
Psikolojisini Nasıl Etkiler?         Bir çocuk fiziksel ve duygusal gelişimini en güzel şekilde ailesinin içinde tamamlar. Çocuk ayrı ayrı hem annesinin hem de babasının ilgisine, sevgisine ve bakımına muhtaçtır. Çocuğun gözünde anne ile babanın fonksiyonları farklıdır. Biri diğerinin yerini tam olarak dolduramaz.        Boşanma hiçbir çocuğun hiçbir zaman istemediği fakat sonuçlarına katlanmak zorunda olduğu bir durumdur.         Boşanmayı çocuğun dünyasından onların gözleri ve duyguları ile inceleyecek olursak çocuğun bulunduğu pozisyonu daha net kavrayabiliriz.
Kişinin yaşı ölçülen zekâ düzeyi ve eğitim düzeyi göz önüne alındığında çocuğun akademik başarısının diğer çocuklara göre daha düşük olmasıdır.               Çocuklar isteseler de istemeseler de okula gitmek zorundadırlar. Okul öncesi çocuklarda gelişme taramasının yapılması okul sorunları olası görünen çocukların önceden saptanması ve önceden tedbir alınmasının olası kılar. Çocukların çoğu okulu sever ama bazı çocuklar için okul bir kabustur.
Okul çağı çocuğu olan ailede çocuğun okula başlaması önemli aile yaşam döngülerinden biridir. Çocuk ilk defa korunaklı olan baba ocağından çıkarak yeni bir ortam olan okul ortamına ve pek çok kurala alışmak ve uyum sağlamak zorundadır.  Ve aynı zamanda ebeveynlerinden ayrı kalmaya da alışmak durumundadır. Aynı zamanda anne babalarda çocuğun büyüdüğüne kendilerinden uzakta olduğunda başının çaresine bakabileceğine inanmak ve alışmak durumundadır.
Evlilik ilişkisi olağan üstü karmaşık, sürekli olarak değişen ve gelişen bir ilişki şeklidir. Evlilik ilişkisinde eşlerin ilişkilerini nasıl tanımladıkları ve algıladıkları o ilişkinin temel dinamiklerinden biridir. ilişkisinde ikinci temel dinamik eşlerin birlikte yaşamak istediklerinden mi yoksa birlikte yaşamak zorunda olduklarından mı birlikte yaşadıkları meselesidir.
Aldatma sevilen birinin başka bir kişiden hoşlanması, başka birisi ile flört etmesi veya beraber olması durumudur. Kişinin mevcut  ilişkisine yönelik bir tehdit söz konusudur. Aldatmanın bir çok şekli vardır. Şekli ne olursa olsun aldatma çifttin ilişkisini derinden etkiler. Eşlerden birinin aldatmaya kayıtsız kalması çok zordur.
Aldatma gerçeği ile yüzleşmek evlilikte derin bir duygusal çalkantıya yol açar. Evlilik ilişkisini güçsüzleştirerek  her türlü dış etkiye açık hale getirir. Aldatılan eşin var oluşsal  gerçekliğini sarsar. Aldatma en önemli ilişkisel travmalardan biridir. Etrafta yaralılar vardır.
 4